İstanbul'da Kış Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Valiliği, kış tedbirleri için bir toplantı düzenleyerek kar yağışı öncesi hazırlıkları gözden geçirdi.

Yayın Tarihi: 25.11.2024 21:09
Güncelleme Tarihi: 25.11.2024 21:09

İstanbul'da Kış Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul'da Kış Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla "Kış Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde, İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapıldı.

Hazırlıklar Değerlendirildi

Kar yağışının beklenmesiyle birlikte alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, Vali Gül, bütün kurumların kar hazırlıklarını tamamladığını vurguladı. Kar ve buzla mücadelede yapılması gerekenlerin altını çizen Gül, şöyle konuştu:

"Hemşehrilerimize ve kurumlarımıza düşen görevler var. Vatandaşlarımız hava durumu duyurularını ve ikazları dikkate alsınlar. Mecbur olmadıkça kar yağdığında araçları ile trafiğe çıkmasınlar. Araçla dışarı çıkma konusunda kendilerini sorgulamalarında fayda var. Kurumlardaki aksaklık diğerini de etkiliyor. Hep birlikte aynı anda hareket edeceğiz. İstanbul'umuzun genelinde 1 Aralık itibariyle kış lastiği kullanımı zorunlu."

Ev İhtiyaçları ve Yola Çıkacak Araçlar İçin Önlemler

Gül, dışarıda kalan evsiz vatandaşları otellere misafir ettiklerini, ayrıca çatı ve bina çökmelerine karşı da dikkatli olacaklarını belirtti. Kar yağışında yola çıkacak tır ve kamyonların belirli tesislerde misafir edileceğini açıklayan Gül, "İstanbul'umuzun daha iyi bir şekilde karla mücadele etmesi için elimizden geleni yapacağız. Hepinize çalışmaları için teşekkür ediyoruz." dedi.

Karla Mücadele İçin Alınan Tedbirler

Karla mücadelede alınacak tedbirler ile ilgili sunumlar, AFAD İl Müdürlüğü, Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu, Afet Ulaşım Altyapı Grubu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri tarafından gerçekleştirildi. 2024-2025 kış tedbirleri için toplamda 13 bin 998 personel, 3 bin 12 araç ve iş makinesi ile hazırlık yapılmaktadır. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 11 bin 906 personel ve 3 bin 365 kar küreme aracı ile destek verecektir.

Toplantıya vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel ile bölge ve il müdürleri katılım sağladı.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı