İstanbul'da bu haftanın öne çıkan kültür-sanat programı
İstanbul, bu hafta geniş bir yelpazede konser, sergi ve tiyatro etkinliğiyle sanatseverleri ağırlıyor. Program, büyük sahnelerden bağımsız mekânlara, ulusal ve uluslararası içeriklere uzanıyor; izleyiciler için gün gün seçenekler sunuyor.
Sinemalar ve tiyatro
Zorlu PSM bugün 'Olağan Şüpheliler' (The Usual Suspects) filmini gösteriyor; 14 Eylülde ise 'Güzel Son' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) programında 8-11 Eylülde 'Gülizar', 12-14 Eylülde 'Ölü Mevsim' filmleri izlenebilecek. Ayrıca Jale Yavuz'un 45. sanat yılına özel 'Sessiz Hikayeler' sergisi yarın AKM Müzik Platformu'nda ziyarete açılacak.
Konserler
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hafta boyunca yoğun bir konser programı yer alıyor: 10 Eylülde Teoman, 11 Eylülde Gülşen, 12 Eylülde Aşkın Nur Yengi ve Sinema Senfoni Orkestrası, 13 Eylülde Fatma Turgut, 14 Eylülde 'The Godfather Live in Concert' performansları planlandı.
Diğer konser öne çıkanları: 12 Eylülde Sevcan Orhan (Mahsus Sahne), 14 Eylülde Tunuslu müzisyen Emel Mathlouthi (BtcTurk Vadi Açıkhava), 14 Eylülde Yıldız Tilbe (Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro).
5. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında 11 Eylülde 'Festival Buluşması Özel Konseri', 14 Eylülde 'Stockholm Syndrome Ensemble' konserleri bulunuyor. Maximum Uniq Açıkhava'da 13 Eylülde Blok3, 14 Eylülde 'Şimdi 90'lar' konserleri gerçekleşecek.
Festivaller ve atölyeler
Festibağ 2025, konserler, atölyeler ve çeşitli aktivitelerle 13-14 Eylül tarihlerinde Swissotel The Bosphorus'ta düzenlenecek.
Sergiler
Pera Müzesi'nde Suna ve İnan Kıraç Vakfı yapımı iki sergi 'Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu'ndan Yapıtlar' ve 'Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize' 15 Eylülde izleyiciyle buluşacak.
Macar Kültür Merkezinde 'Evreka! Macar Dehaların İzinde' sergisi 11 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında görülebilecek. Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde Macar asıllı sanatçı Paul Hitter'ın 'Uzaktan Akraba' sergisi izleyiciyle buluştu; sanatçı eserlerinde tarihsel figürlerle bugünü harmanlayarak geniş bir seçki sunuyor.
Klasik Sanatlar Vakfının hazırladığı '1001 Eserle Klasik Sanatlar' sergisi Üsküdar Valide-i Cedid Camisi'nde ziyaret edilebiliyor.
'Ay Tozunda Yürür Gibi' sergisi, İBB iştiraki Kültür AŞ ile İyilik İçin Sanat Derneği işbirliğinde, Taksim Sanat'ta 20 Eylüle kadar ücretsiz gezilebilecek. Galata Kulesi'nin üçüncü katında açılan 'Hezarfen'den Beri Aynı Ruhla' sergisi 1 Ekime kadar açık.
'İstanbul'un Aydınlık 100' sergisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi'nde 21 Kasıma dek sürüyor. İstanbul Modern'de Ali Kazma'nın 'Aklın Manzaraları' başlıklı kişisel sergisi; Salt Galata'da küratörlüğünü Gülce Özkara'nın üstlendiği 'Karanlık Dünya' sergisi 14 Aralıka kadar ziyaret edilebiliyor.
Meşher'de 'Hikaye İstanbul'da Geçiyor' sergisi 18 Ocak 2026'ya kadar, Arter'de yer alan grup sergisi 'Basınç Altında Suyun Üstünde' ise 11 Ocak 2026'ya kadar açık. Ataköy Baruthane'de Deniz Doğruyol'un 'Bir Kere Oldum, Bin Kere Doğdum' sergisi 25 Ocak 2026'ya dek izlenebilir.
Değerlendirme
Bu haftanın programı, hem popüler müzik sahneleri hem de çağdaş sanat mekânları arasında dengeli bir dağılım sunuyor. İzleyiciler, etkinlik tarihlerine ve mekân kapasitelerine göre erken rezervasyon yapmayı değerlendirmeli.
Not: Haberde belirtilen etkinlik isimleri, mekânlar ve tarihler kaynak metindeki şekilde korunmuştur.