İstanbul'da Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu
İstanbul'da gerçekleştirilen "Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu", bağımlılığın dünyadaki en önemli sorunlarından biri olarak kabul edildiği bir platformda toplandı. Sempozyum, Bağımlılık Akademisi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi ve Kent Üniversitesi işbirliği ile Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü'nde düzenlendi.
Sempozyumun Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, bağımlılığın ciddi sonuçlar doğurduğunu ve toplumda giderek yayıldığını belirtti. Ögel, bağımlılığın öncelikle tespit edilmesi ve ardından etkili tedavi yöntemleri ile müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. "Bağımlılık gelişebilen bir hastalıktır. Etkili yöntemler kullanmak ve multidisipliner bir yaklaşım benimsemek şarttır," dedi.
Prof. Dr. Ögel, yalnızca bağımlılara yönelik değil, ailelerine ve topluma yönelik iyileştirmelerin de önemli olduğunu ifade etti.
Sempozyumda, Prof. Dr. Wim Van Den Brink bir araştırmanın bulgularını paylaştı. Araştırmada, ebeveynlerinde alkol bağımlılığı bulunan bireylerin, alkole bağımlı olma olasılığının yüksek olduğu belirlenmiştir. Ayrıca 2020 yılında yapılan bir genom çalışması, madde kullanımı ile dikkat eksikliği, otizm ve majör depresyonun aynı genetik risk faktörlerini paylaştığını gösterdi.
Sempozyumda iyileşme danışmanı Mert Kamçı, eski bağımlı olarak yaşadığı tecrübeleri anlattı ve katılımcılara ilham verdi.
Eğitimde, "Bağımlılık ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu", "Kumar Bağımlılığı ve Tedavide Motivasyonun Önemi", "Bağımlılık ve Şizofreni İlişkisi", "İyileşme Sonrası Bağımlılığın Tekrar Başlaması Nasıl Önlenebilir", "Kadın ve Ruh Sağlığı", "İyileşme Danışmanlarının Görevleri", "Çocuk ve Gençlerde Bağımlılığın Başlama Nedenleri", "Beslenme ve Bağımlılık", "Bağımlılık Tedavisinde Hemşirelerin Rolü" gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.
Bağımlılık Akademisi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi ile Kent Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu", Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Sempozyumun Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, programa katılarak konuşma yaptı.
Bağımlılık Akademisi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi ile Kent Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu", Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Sempozyumun Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, programa katılarak konuşma yaptı.