Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu İstanbul'da Açıldı
Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılışı, İstanbul'da yapılacak olan etkinliklerin ilki olarak gerçekleşti. Törene, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve TRT Genel Müdürü katıldı.
Açılış Töreni ve Katılımcılar
Etkinlik, bir otelde düzenlendi. Açılışta, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Mehmet Zahid Sobacı, ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yer aldı. Tören, ABU’nun tanıtım videosunun gösterimiyle başladı.
Ahmet Nadeem'in Açıklamaları
ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, açılış konuşmasında, ABU’nun ve TRT’nin 60. yılını kutladı. Nadeem, “Birlikte çalışmak, ilerlemenin ve kurumlarımızı güçlendirmenin en iyi yoludur.” dedi.
Nadeem ayrıca, günümüz dünyasında fikirlerin önemine vurgu yaparak, “Sahip olduğumuz gücün gençlere daha parlak bir gelecek sağlayacak şekilde kullanılması çok ama çok önemlidir.” şeklinde konuştu.
Etkinliğin Önemli Detayları
Dünyanın en büyük yayın birliği olan ABU, 65 ülkeden 230 üye ile yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye hitap ediyor. Bu yılki genel kurul ve bağlantılı toplantılar, 18-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Böylece, etkinlik TRT'nin yanı sıra ABU'nun 60. kuruluş yıl dönümüne denk geliyor.
Etkinlik kapsamında, “Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum” başlığı altında önemli toplantılar ve festivaller düzenlenecek. 58 ülkeden toplam 400'ün üzerinde yabancı delegenin katıldığı bu önemli etkinlik, Türkiye’nin başta olmak üzere, yayıncılık alanındaki iş birliğini güçlendirecektir.
Gösteri Etkinliği
Konuşmaların ardından yapılan Anadolu Ateşi gösterisi etkinliğe renk kattı. Bu tür etkinlikler, katılımcılar arasındaki işbirliğini artırmayı ve dünya genelindeki medya vizyonunu geliştirmeyi hedefliyor.
İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılış töreni düzenlendi. Programa katılan ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, konuşma yaptı.