İstanbul'da art arda iş yeri kurşunlamaları üzerine operasyon: 11 kişi gözaltında

İstanbul Emniyeti, 12 ayrı tehdit ve iş yeri kurşunlama olayını bağlayıp eş zamanlı operasyon düzenledi; 11 şüpheli yakalandı, silah ve mühimmat ele geçti.

Yayın Tarihi: 29.09.2026 11:50
Güncelleme Tarihi: 29.09.2026 11:50

İstanbul'da art arda iş yeri kurşunlamaları üzerine operasyon: 11 kişi gözaltında

Soruşturma ve bağlantıların ortaya çıkışı:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında kent genelinde meydana gelen 12 ayrı tehdit ve iş yeri kurşunlama olayını mercek altına aldı. Ekiplerin saha ve takip çalışmaları sonucu söz konusu olaylar arasında bağlantılar tespit edildi; olaylara karıştığı değerlendirilen şüphelilerin kimlik ve adres bilgileri belirlendi.

Eş zamanlı operasyon ve gözaltılar:

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, soruşturmanın seyrine ilişkin önem taşıyan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler ve soruşturmanın seyri:

Adreslerde bulunanlar arasında 1 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek, 50 kartuş, 169 fişek ve 6 şarjör yer aldı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında başlatılan tahkikat işlemlerinin sürdüğü, emniyetin soruşturmayı derinleştirerek olayların tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaya devam ettiği bildirildi.

İstanbul’da 12 ayrı tehdit ve iş yeri kurşunlama olayları ile ilgili eş zamanlı operasyon: 11...

İstanbul’da 12 ayrı tehdit ve iş yeri kurşunlama olayları ile ilgili eş zamanlı operasyon: 11 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.