İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü görünürlüğünü yitirdi

İstanbul Boğazı'nda sabah sisleri görüşü düşürdü; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sis tabakasına gömüldü. Meteoroloji sisin gün içinde dağılmasını bekliyor.

Yayın Tarihi: 11.04.2026 07:22
Güncelleme Tarihi: 11.04.2026 07:23

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü görünürlüğünü yitirdi

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü görünürlüğünü yitirdi

İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sis, görüş mesafesinin önemli ölçüde azalmasına yol açtı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaz boyunca yayılan sis tabakasının içinde kalarak büyük oranda görünmez hale geldi.

Görüş ve ulaşım üzerindeki etkiler

Boğaz hattında devam eden sis, deniz ve kara ulaşımında yavaşlama ve dikkat gerektiren koşullar oluşturabilir. Feribot ve diğer deniz araçları ile köprü bağlantılarını kullanan sürücüler için görüşün aniden düşmesi olasıdır; bu nedenle hız ve takip mesafesinin artırılması, gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

Sis tabakasının Boğaz boyunca etkili olması, özellikle sabah saatlerinde yoğunlaşan trafik akışında ilave koordinasyon ve uyarı gerektirebilir. Bu tür hava koşullarında yerel duyurular ve ulaşım yetkililerinin yönlendirmeleri takip edilmelidir.

Hava durumu beklentisi

Meteorolojik verilere göre sisin günün ilerleyen saatlerinde dağılması bekleniyor; ancak görüşün normale dönmesi yerel koşullara bağlı olarak kademeli olabilir. Bölgedeki sisli hava hakimiyetinin sürmesi nedeniyle, ilerleyen saatlerde de dikkatli olunması öneriliyor.

Özetle, İstanbul Boğazı'nda sabah etkili olan yoğun sis, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün görünürlüğünü azalttı; vatandaşlar ve ulaşım kullanıcıları resmi duyuruları izlemeli ve ihtiyata yönelik davranmalıdır.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YOĞUN SİS: FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ GÖZDEN KAYBOLDU

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YOĞUN SİS: FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ GÖZDEN KAYBOLDU

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YOĞUN SİS: FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ GÖZDEN KAYBOLDU

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.