İstanbul’a nefes aldıracak proje açılıyor: cumhurbaşkanı Erdoğan törene metroyla gitti

Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro projesinin son etabı Halkalı-Arnavutköy hattı açılıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan törene metroyla geldi. Seyahat süreleri kısalıyor.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 15:45
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 15:49

İstanbul’a nefes aldıracak proje açılıyor: cumhurbaşkanı Erdoğan törene metroyla gitti

Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan törene metroyla gitti

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Projesi’nin son etabı olan Halkalı-Arnavutköy hattı açılıyor. Projenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı.

Tören öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, açılış töreninin düzenleneceği alana metro ile giderek hattın kullanımını bizzat gösterdi.

Yetkililer tarafından daha önce paylaşıldığı gibi, hattın işletmeye alınmasıyla Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasındaki seyahat süresinin 30 dakikaya, Halkalı ile Gayrettepe arasının ise 57 dakikaya düşeceği öngörülüyor. Bu değişikliğin kent içi ulaşımda rahatlama sağlayacağı belirtiliyor.

Projenin son etabının açılması, hattın bütünsel işleyişine katkı sunarak İstanbul’un toplu taşıma kapasitesini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI'NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİ...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI'NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİ TÖREN ALANINA METRO İLE GİTTİ.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI'NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.