Issız noktalara paket bırakan kişi jandarmanın takibiyle suçüstü yakalandı

Aksaray'da konum atıp ıssız noktalara paket bırakan J.N., jandarmanın takibiyle suçüstü yakalandı; 1.060 gram metamfetamin ve 14.400 lira ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 24.09.2026 15:14
Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 15:15

Issız noktalara paket bırakan kişi jandarmanın takibiyle suçüstü yakalandı

olayın gelişimi:

Aksaray merkezine bağlı Bağlıkaya beldesi ve Çimeli köyü çevresinde yürütülen çalışmalar sonucu, İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Şubesi ekipleri hakkında uyuşturucu sattığı bilgisi edinilen şahsı takibe aldı. Soruşturma, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürüldü.

operasyon ve takibin ayrıntıları:

Jandarmanın teknik ve fiziki takibi sırasında şüphelinin alıcılarla doğrudan buluşmak yerine konum paylaşımı yaparak ıssız bölgelere paket bıraktığı belirlendi. Takip sonucu kimliği tespit edilen yabancı uyruklu J.N. (25), ekipler tarafından Çimeli köyü sınırları içinde bir ağacın altına paket bırakırken suçüstü yakalandı.

ele geçirilenler ve yasal süreç:

Şüphelinin üzerinde ve tespit edilen konum noktalarında yapılan aramalarda jandarma, yaklaşık 30 ayrı konum noktasında toplam 1.060 gram metamfetamin ile şüpheliye ait olarak görülen 14 bin 400 lira ele geçirdi. Yakalanan şahıs, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon, konum paylaşımı ve ıssız bölgelere paket bırakma yöntemlerini kullanan satış ağlarına karşı yürütülen istihbari ve operasyonel çalışmaların etkinliğini göstermesi açısından önem taşıyor. Jandarma ekipleri, benzer yöntemlerle faaliyet gösteren diğer şahısların tespiti için soruşturmayı sürdürüyor.

AKSARAY’DA KONUM ATARAK ŞAHISLARA UYUŞTURUCU SATAN ŞAHIS JANDARMANIN OPERASYONUYLA SUÇÜSTÜ...

AKSARAY’DA KONUM ATARAK ŞAHISLARA UYUŞTURUCU SATAN ŞAHIS JANDARMANIN OPERASYONUYLA SUÇÜSTÜ YAKALANDI. ATILAN KONUMLARDA 1 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.