Issık Göl'de serbest antrenmanlar tamamlandı
Uluslararası Motorlu Su Sporları Birliği (UIM) F1H2O Dünya Şampiyonası’nın Orta Asya’daki ilk yarışı olan Kırgızistan Grand Prix’si, Issık Göl’de düzenlenen iki serbest antrenman seansıyla başladı. Sabah oturumlarında F1H2O ekipleri, çevredeki dik dağlar ve yemyeşil vadilerin sunduğu manzara eşliğinde akrobatik at gösterileri ve geleneksel müzik performanslarını izledi. Öğleden sonra pilotlar, Issık Göl’de ilk kez geçecekleri parkuru test etme şansı buldu.
ilk serbest antrenman:
İlk seans, eski dünya şampiyonları arasında sıkı bir mücadeleye sahne oldu. Jonas Andersson 49.942 saniyelik turuyla seansı en hızlı tamamlayan pilot olurken, dört kez dünya şampiyonu Shaun Torrente 0.203 saniye farkla ikinci sırada yer aldı. Şampiyona lideri Stefan Arand ise ilk seansta üçüncü en hızlı dereceyi elde etti. Andersson seans sonrası, "Parkur şu anda oldukça kısa ve dar. Bu yüksek rakımda elimizdeki paketten en iyi verimi almamız gerekiyor. Ancak ilk antrenman bizim için iyi geçti" ifadelerini kullandı.
ikinci serbest antrenman ve öne çıkan performanslar:
İkinci seansın zirvesinde bu kez Shaun Torrente vardı; Torrente 48.946 saniyelik en hızlı turuyla seansı birinci tamamladı. Jonas Andersson ikinci oldu ve ikili arasındaki fark 0.251 saniye olarak kayıtlara geçti. Torrente, "Tekneyi kaza sonrası yeniden hazırlayan ekibim harika bir iş çıkardı. İkinci serbest antrenman öncesinde bazı ayar değişiklikleri yaptık ve tekne gerçekten mükemmel hissettirdi" diyerek takımının katkısını vurguladı.
Günün dikkat çeken yükselişlerinden biri Marit Stromoy oldu: İlk seansta 10. sırada olan Stromoy, ikinci seansta 49.255 saniyelik en iyi turuyla üçüncü sıraya çıkarak etkileyici bir performans sergiledi.
yarın programı:
08.00-09.00: F1H2O sıralama turları
09.30-10.30: Çift kişilik tekne (2-Seater) sürüşleri
11.50: 1. sprint yarışı gösteri turu (Parade Lap)
12.05-12.20: F1H2O 1. sprint yarışı
12.35: 2. sprint yarışı gösteri turu (Parade Lap)
12.50-13.05: F1H2O 2. sprint yarışı
13.15: Sprint yarışları podyum töreni
14.30-16.00: Çift kişilik tekne (2-Seater) sürüşleri
katılan pilotlar ve takımları:
Shaun Torrente - Victory Team
Alec Weckstrom - Victory Team
Rusty Wyatt - Sharjah Team
Stefan Arand - Sharjah Team
Grant Trask - Sharjah Team
Brent Dillard - China CTIC Team
Stefan Hagin - China CTIC Team
Jonas Andersson - Team Abu Dhabi
Erik Stark - Team Abu Dhabi
Rashed Al Qemzi - Team Abu Dhabi
Marit Stromoy - Stromoy Racing
Bartek Marszalek - Stromoy Racing
Sami Selio - Comparato Racing
Alberto Comparato - Comparato Racing
Ben Jelf - Atlantic Team DAC/Mercury
Duarte Benavente - Atlantic Team
Cedric Deguisne - Maverick Racing
Alexandre Bourgeot - Maverick Racing
Issık Göl’deki Kırgızistan Grand Prix’sinde serbest antrenmanların ardından gözler yarınki sıralama turlarına ve sprint yarışlarına çevrildi; takımlar parkurun kısa ve dar yapısına göre son ayarlamalarını tamamlamaya çalışıyor.
ULUSLARARASI MOTORLU SU SPORLARI BİRLİĞİ (UIM) F1H2O DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN ORTA ASYA'DAKİ İLK YARIŞI OLAN KIRGIZİSTAN GRAND PRİX'Sİ BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN SERBEST ANTRENMAN TURLARIYLA BAŞLADI.