Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrailli Milletvekili: Gazze’deki Hamas ve İslami Cihad Tugayları aktif

İsrailli milletvekili Amit Halevi, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının sonuçsuz olduğunu ve Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının hala aktif olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 23:25
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 23:25

İsrailli Milletvekili: Gazze’deki Hamas ve İslami Cihad Tugayları aktif

İsrailli vekil: Gazze'de hiçbir Kassam veya İslami Cihad tugayını yok edemedik

İsrailli milletvekili Amit Halevi, ülkesinin Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırıların sonuçsuz olduğunu ve Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının hala aktif olduğunu belirtti. Halevi, İsrail’in Kanal 14 televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

Halevi, İsrail’in Gazze’ye 7 aydır süren saldırılarının sonuçsuz olduğunu belirtti. “Philadelphia Koridoru’nu (Gazze ile Mısır arasındaki sınır) tutmadınız, (Gazze) Şeridi bölmediniz, yakıtı kontrol etmediniz, yardımları kontrol etmediniz, yardımları dağıtan siz değilsiniz. Dolayısıyla bölgenin kontrolü sizde değil.” ifadelerini kullandı.

Halevi, İsrail Savunma Bakanı’nın “Kassam Tugaylarının çoğunun yok edildiğini” savunduğu açıklamasına karşı çıktı ve “Tek bir tugay bile, tek bir tugay bile (yok edilmedi).” dedi. Halevi, “Hamas’ın tüm tugayları, 24 tugayın tamamı aktifler ve sahada mevcutlar, İslami Cihad’ın tugaylarından bahsetmiyorum bile.” diye ekledi.

İsrail ordusu, Gazze’deki İzzeddin el-Kassam Tugaylarının “24 taburundan sadece Refah’ta dördünün kaldığını” öne sürmüştü. Ancak Halevi’nin açıklamaları, bu iddianın doğruluğunu sorguluyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 katliam gerçekleştirdiğini, bu saldırılarda 31 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 56 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 35 bin 303’e, yaralı sayısının 79 bin 261’e yükseldiği kaydedildi