İsrailli Yetkililer, ABD'ye Seyahate Çıkıyor
İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Mossad Direktörü David Barnea, Tel Aviv'in İran hakkındaki pozisyonunu aktarmak üzere yarın ABD'ye gidecek. Bu ziyaret, ABD-İran nükleer müzakerelerinin bir sonraki turu öncesinde gerçekleşiyor.
İsrail basınındaki haberlere göre, Dermer ve Barnea, 15 Haziran Pazar günü Umman'da yapılacak müzakerelerin öncesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile bir araya gelecek.
İran'a Olası Askeri Operasyon İddiaları
Bu ziyaret, aynı zamanda İsrail’in İran’a askeri bir operasyon gerçekleştirmeyi planladığı yönündeki iddialar ile ilişkilendiriliyor. ABD medya kaynakları, İsrail’in birkaç gün içerisinde İran'a saldırıda bulunacağını öne sürüyor.
NBC News’e konuşan kaynaklar, İsrail’in olası bir saldırıyı büyük ihtimalle ABD desteği olmadan gerçekleştireceğini belirtti. Bu durum, Orta Doğu'daki güvenlik endişelerini artırıyor.
Ek olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, bölgedeki zorunlu askerî personelin ülkelerinden ayrılmasına izin verildiğini duyurdu. Başkan Trump, bu kararın, bölgenin tehlikeli bir hale gelebileceği için alındığını ifade etti.