DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.827.821,81 0,47%

İsrail, Tahran'daki Yoğun Nüfuslu Alanlara Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail, Tahran'daki yoğun yerleşim bölgelerine saldırılarda bulundu, sivil can kaybı artıyor.

Yayın Tarihi: 16.06.2025 18:02
Güncelleme Tarihi: 16.06.2025 18:02

İsrail, Tahran'daki Yoğun Nüfuslu Alanlara Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail, İran’ın başkenti Tahran’ın doğusundaki Tahranpars ile batısındaki Çitger ve Şehid Bakıri bölgelerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

Olay sırasında Tahran’da şiddetli patlamalar duyuldu. Ülke medyasının bildirdiğine göre, saldırılar sonucunda hedef alınan bölgelerden dumanlar yükselirken, yayımlanan videolar durumu gözler önüne serdi.

İsrail, Tahran’ın yoğun nüfuslu sivil yerleşim alanlarından 3. Bölge için yaklaşan saldırılarla ilgili olarak "tahliye" duyurusu yaptı.

İsrail'in Saldırılarının Arka Planı

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler ile ordunun üst komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenlemişti. Bu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Genel Komutanı dahil, bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmiş, toplam sivil can kaybı ise 224 olarak açıklanmıştı.

Karşı saldırı olarak İran ordusu, İsrail’e balistik füzelerle yanıt vererek, 24 kişinin ölümüne ve 500'den fazla kişinin yaralanmasına yol açtı.

Bu gelişmeler karşısında Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail’in eylemlerini kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı