İsrail SİHA'larının Küsve'ye Düzenlediği Saldırı: 6 Asker Hayatını Kaybetti
İsrail ordusuna ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Şam kırsalındaki Küsve bölgesine düzenlediği saldırılarda 6 Suriyeli asker yaşamını yitirdi. Olayla ilgili bilgiyi Suriye devlet televizyonu El-İhbariye aktardı.
Saldırı detayları
El-İhbariye'nin bildirdiğine göre, saldırılar dün öğle saatlerinden sonra Şam'ın güneybatısında yer alan Küsve'de Suriye ordusuna ait bazı noktaları hedef aldı. Saldırılarda ölü sayısı olarak 6 asker bildirildi.
Diğer gelişmeler
Devlet televizyonu ayrıca dün, işgalci İsrail güçlerinin Kuneytra'nın kuzeyindeki Tırınce köyünde bir eve düzenlediği saldırıda 1 sivilin öldüğünü duyurmuştu.
Resmi tepki
Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırılarını kayda değer bir dille "şiddetle" kınadı. Bakanlığın kınama ifadesi, saldırıların uluslararası hukuka ve bölgesel güvenliğe etkileri bağlamında değerlendirildiğini gösteriyor.
Olayla ilgili bağımsız kaynaklardan ek doğrulama ya da farklı tarafların açıklamaları habere ulaştıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır.