DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,34 -0,26%
ALTIN
5.943,54 -0,61%
BITCOIN
3.741.646,83 -2,04%

İsrail Polisi Gazze Saldırıları Üzerine Soruşturma Başlattı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ilk günleri hakkında yürütülen soruşturma, Netanyahu'nun ofisinden eleştiri aldı.

Yayın Tarihi: 05.11.2024 23:02
Güncelleme Tarihi: 05.11.2024 23:02

İsrail Polisi Gazze Saldırıları Üzerine Soruşturma Başlattı

İsrail Gazze Saldırıları Üzerine Soruşturma Açtı

İsrail polisinin, 7 Ekim 2023 tarihinde başladığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların ilk günlerine dair bir soruşturma yürüttüğü duyuruldu. Bu durum, başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden gelen eleştirilerle gündeme geldi.

Yolsuzlukla Mücadele Birimi Soruşturma Açtı

Yerel basın kaynakları, İsrail polisinin yolsuzlukla mücadele biriminin Gazze operasyonlarının "ilk günlerine" ilişkin kriminal bir soruşturma yürüttüğünü bildirdi. Mahkeme tarafından alınan karar ile kamuoyuna açıklanan soruşturmanın yaklaşık 6 aydır gizli bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Netanyahu'nun Ofisinden Tepki

Soruşturmanın içeriği ve hedefleri hakkında detaylı bilgi verilmezken, Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklama dikkat çekti. Başbakanlık, yürütülen soruşturmanın kendilerine yönelik olduğunu savundu ve "Savaşın ortasında Başbakanlığa karşı görülmemiş bir kampanya yürütülüyor." şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu süreç içerisinde, soruşturmanın nasıl bir seyre yöneleceği ve ortaya çıkacak sonuçların ülke içerisinde yaratacağı etki gündemdeki yerini korumakta.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı