DOLAR
42,79 -0,2%
EURO
50,19 -0,07%
ALTIN
5.964,3 -0,1%
BITCOIN
3.659.672,44 -0,84%

İsrail Ordusunun Cenin Mülteci Kampına Saldırıları 71. Gününde Devam Ediyor

İsrail ordusu, Cenin kenti ve mülteci kampını 71 gündür hedef alıyor; 3 bin 250 konut yaşanmaz hale geldi.

Yayın Tarihi: 01.04.2025 12:46
Güncelleme Tarihi: 01.04.2025 12:46

İsrail Ordusunun Cenin Mülteci Kampına Saldırıları 71. Gününde Devam Ediyor

İsrail Ordusunun Cenin Mülteci Kampına Saldırıları

İsrail ordusu, Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırılarını aralıksız olarak 71. gününde sürdürüyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu, bazı evleri tahrip ederek ateşe vermekte, bazılarını ise askeri karargaha dönüştürmektedir.

Takviye Kuvvetler ve Zırhlı Araçlar Sevk Edildi

Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde, Cenin kenti ve mülteci kampına takviye kuvvet ve zırhlı araçların sevk edildiği bildirilmektedir. Cenin Belediye Başkanı Muhammed Cerrar, 21 Ocak’tan bu yana devam eden saldırılar nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'nda yaklaşık 3 bin 250 konutun kısmen veya tamamen yıkıldığını veya yakıldığını açıklamıştır.

Yükselen Gözaltılar ve Saldırılar

İsrail'in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda önemli artış yaşanmıştır. Bu süreçte, İsrail askerleri ve topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırıları sonucunda 167’si çocuk olmak üzere 938 Filistinli yaşamını yitirmiş, 7 bine yakın kişi yaralanmış ve 15 bin 700 kişi gözaltına alınmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı