DOLAR
42,81 -0,18%
EURO
50,17 0,06%
ALTIN
5.954,14 0,07%
BITCOIN
3.771.312,65 -3,88%

İsrail Ordusunun Canlı Kalkan Olarak Kullandığı 19 Yaşındaki Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail güçlerinin başlattığı saldırılarda 19 yaşındaki Zahir Tahsin Raddad hastanede yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 16:16

İsrail Ordusunun Canlı Kalkan Olarak Kullandığı 19 Yaşındaki Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Güçleri Tarafından Canlı Kalkan Olarak Kullanılan Filistinli Genç Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun yaraladığı 19 yaşındaki Filistinli, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, olay 23 Temmuz’da gerçekleşti.

Olayın Detayları

19 yaşındaki Zahir Tahsin Raddad, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandıktan sonra askeri aracın önüne bağlanarak canlı kalkan olarak kullanıldı. İlgili açıklamada, Raddad'ın Meir Hastanesi'nde şehit olduğu bilgisi yer aldı.

Hastane Süreci ve Gözaltı

Raddad, hastaneye kaldırıldıktan sonra gözaltına alındı ve geçirdiği cerrahi operasyonlardan sonra solunum cihazına bağlandığı belirtildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen, hayatını kaybettiği bildirildi.

Sosyal Medyada Tepki

Raddad'ın, askeri aracın önünde canlı kalkan olarak kullanıldığına dair görüntüler sosyal medyada yayımlanarak geniş bir tepki topladı. Bu durum, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı uyguladığı sert politikaların bir yansıması olarak yorumlandı.

Ölümler Devam Ediyor

Raddad'ın ölümüyle birlikte, 7 Ekim 2023'te başlayan Gazze saldırıları sırasında toplamda 23 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim’den bu yana çoğu genç ve çocuk olmak üzere 643 kişinin İsrail güçleri ve yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybetmesi, devam eden çatışmaların ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı