Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,28 -0,03%
EURO
35,1 -0,05%
ALTIN
2.455,96 0,08%

İsrail Ordusu Şifa Hastanesi'nden çekildi: BM inceleme ekibi gönderecek

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından tamamen geri çekildiğini duyurdu. Bölgeden geriye, harabe binalar ve ceset dolu sokaklar kaldı. Birleşmiş Milletler (BM), hastaneye düzenlenen baskının ardından durumu incelemek için bir misyon görevlendireceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 01.04.2024 23:30
Güncelleme Tarihi: 01.04.2024 23:30

İsrail Ordusu Şifa Hastanesi'nden çekildi: BM inceleme ekibi gönderecek

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'ni hedef alan saldırılarının ardından geri çekildiğini duyurdu. Bu geri çekilme, bölgede büyük yıkıma ve acıya neden oldu. Birleşmiş Milletler (BM), Şifa Hastanesi'ne yapılan baskının ardından olayı araştırmak için bir misyonun görevlendirileceğini açıkladı.

BM Şifa Hastanesi Baskını İçin Misyon Görevlendiriyor

İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nden çekildiği haberi üzerine BM, olayı detaylı bir şekilde incelemek üzere bir misyonun görevlendirilmesi için hazırlıklara başladı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, misyonun amacının, İsrail baskını sırasında yaşananları netleştirmek ve bölgedeki durumu değerlendirmek olduğunu belirtti.

İsrail Baskını Sonrası Şifa Hastanesi'nde Büyük Yıkım

İsrail ordusunun 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıları, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nde büyük yıkıma neden oldu. Hastanenin çevresindeki binaların harabe haline gelmesi ve sokakların cesetlerle dolması, bölgedeki insanlık dramını gözler önüne serdi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin hastane yerleşkesinden çekilmeden önce hastane binasını tamamen yağmaladığını ve yaktığını belirtti. Hastanenin ana binasının yanı sıra acil servis ve cerrahi binalarının da büyük zarar gördüğü ifade edildi.

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne Yönelik Geçmiş Saldırıları

Şifa Hastanesi, İsrail'in daha önce de hedef aldığı bir sağlık kuruluşuydu. 15 Kasım 2023'te de hastaneye yapılan saldırıda önemli zararlar meydana gelmişti. Ancak İsrail ordusu, bu saldırıları destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Uluslararası toplum, Şifa Hastanesi'ne yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve yaşananları derin endişeyle takip etti. İsrail'in hastane ve sivil alanlara yönelik saldırıları, bölgedeki insani krizi derinleştirdi.