İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampına baskın düzenleyen İsrail ordusu, Filistinlilere ait 2 evi ateşe verdi. Kampın halk komitesi başkanı Nihad Çavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun kamptaki saldırılarını son 20 gündür sürdürdüğünü ifade etti.
Çavuş, askerlerin Filistinlilerin evlerini "askeri kışlaya" çevirdiğini, yıktığını ve tahrip ettiğini belirterek, "Son olarak 2 evi yaktılar, böylece iki günde yakılan ev sayısı 5’e çıktı." diyerek durumu aktardı. Ayrıca, bu saldırılar sonucunda kamptan yaklaşık 9 bin kişinin yerinden edildiğini vurguladı.
Cenin Kenti ve Mülteci Kampı'ndaki Durum
İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde devam eden saldırılar kapsamında, İsrail ordusuna ait 'Eitan' tipi zırhlı personel taşıyıcıların, Cenin kenti ve mülteci kampında Filistinlilere ait araçlara zarar verdiği bildirildi. Görgü tanıklarına göre, çok sayıda zırhlı araç, Cenin kenti ve mülteci kampına konuşlandırılarak, caddelerden geçerken yol kenarındaki araçlara hasar verdi.
Kamp içerisinde İsrail ordusuna ait buldozerlerin yolları tahrip ettiği ve kamp girişini toprak bariyerle kapattığı da bildirildi.
İsrail'in Batı Şeria'ya Yönelik Saldırıları
Gazze'de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından, İsrail ordusu 21 Ocak'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yeni bir saldırı başlattı. "Demir Duvar" adını verdiği bu operasyon, 27 Ocak’ta Tulkerim ve ardından 2 Şubat’ta Tubas'ın El-Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesini de kapsayacak şekilde genişletildi. 8 Şubat'ta Tamun'daki güçlerini geri çeken ordu, 9 Şubat'ta saldırılarını Nur Şems Mülteci Kampı'na da yönlendirdi.
İsrail ordusunun 21 Ocak'tan bu yana düzenlediği saldırılarda en az 63 Filistinli yaşamını yitirirken, binlerce kişi yaralandı ve bölgedeki yapılar ile altyapı büyük çapta tahrip oldu. 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarında ise 168'i çocuk toplam 927 Filistinli hayatını kaybetti. Bu süreçte 7 bine yakın kişi yaralandı.