İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bir mahalleye yönelik saldırı tehdidinde bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, başkent Beyrut'taki Hades Mahallesi'nde bir binanın işaretlendiği harita paylaştı.
Adraee, Beyrut’un güneyindeki söz konusu binanın Hizbullah'a ait olduğunu öne sürerek, civarındaki binaların "tahliye edilmesini" istedi. Öte yandan, İsrail ordusu, kuzeyine roketler fırlatıldığını iddia ederek Lübnan'ın güneyini hedef alan bir dizi hava saldırısını da gerçekleştirmişti.
Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ve Sur kentlerine bağlı birçok bölgeye saldırılar düzenledi. İsrail ordusunun Beyrut’a en son saldırıyı, Lübnan ile ateşkes anlaşmasının devreye girdiği 27 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği belirtiliyor.