İsrail Ordusu Olası Saldırıya Karşı Hazırlık Yapıyor
İsrail medyası, ülkenin ordusunun İran'a karşı olası bir saldırıda, Tel Aviv'in Kirya bölgesinde bulunan Savunma Bakanlığı binasının etrafındaki GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığını bildirdi.
Gerilimin Artmasıyla Birlikte Hızlanan Önlemler
Walla internet sitesinde yayımlanan habere göre, İsrail'deki komutanlar, İran'dan gelebilecek her türlü saldırıya karşı hazırlık yapmak üzere bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda, hava savunma sistemi, ordu, Savunma Bakanlığı, İç Cephe Komutanlığı ve stratejik tesislerin kontrol mekanizmalarının güçlendirilmesi konuları ele alındı.
Uluslararası Destek ve Modernizasyon Çabaları
Ayrıca, ABD'nin, İsrail'in hava savunma sisteminin güçlendirilmesine yardım edeceği belirtiliyor. İsrail Savunma Bakanlığı ve ordu, ülke genelinde izleme ve uyarı sistemlerini modern teknolojilerle yenilemek için birlikte çalışıyor.
THAAD Sistemi İle İlgili Gelişmeler
12 Ekim'de yapılan bir açıklamada, İsrail ordusu, ABD'nin uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini ülke genelinde konuşlandırdığını duyurmuştu.