İsrail Gazze'deki Asker Kaybını Duyurdu
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde bir askerinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Askerin Kimliği
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada,6342. Tugaydan Başçavuş Yohay Hay Glam (32)'ın Gazze’nin orta kesimlerinde meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak, Glam’ın ölümüyle ilgili detaylar paylaşılmadı.
Çatışmanın Detayları
Gazetenin haberine göre, Başçavuş Glam, Gazze’nin kuzey ve güneyini ayıran Netzarim bölgesinde bir Filistinli keskin nişancı tarafından vuruldu.
Askeri ve Sivil Kaybı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam etmekte. Bu süreçte toplamda 339 İsrail askeri, karadan işgal operasyonları ile birlikte 704 asker hayatını kaybetti.
Aynı zamanda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda ölen Filistinlilerin sayısı da ciddi boyutlara ulaştı. 16 bin 589’u çocuk ve 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 40 bin 534 Filistinli yaşamını yitirdi; 93 bin 778 kişi ise yaralandı. Ayrıca, enkaz altında daha fazla can kaybı olduğu bildirilmektedir.
Sivil Altyapıya Ağır Darbe
Halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumlarının hedef alındığı saldırılar, sivil altyapının da büyük ölçüde tahrip olmasına yol açıyor.