İsrail Askerlerinden Batı Şeria'da Gözaltılar
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlediği operasyonlar sırasında 12 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu durum, Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan açıklamada doğrulandı.
Baskınlar Devam Ediyor
Açıklamaya göre, İsrail güçleri gece ve sabah saatlerinde Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlemekte ve bu baskınlar sonrasında 12 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan toplam Filistinli sayısının 10 bini geçtiği ifade edildi.
Gözaltı ve Saldırıların Artışı
İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği harekâtın ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemleniyor. 7 Ekim'den bu yana yaşanan olaylar sonucunda, 620 Filistinli hayatını kaybetti, ayrıca 5 binden fazla kişi yaralandı.