İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda gerçekleştirdiği farklı noktalara yönelik saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti. Lübnan resmi haber ajansı NNA, ülkenin güneyinde bulunan Sur, Sayda ve Nebatiye ile doğusundaki Bekaa Vadisi'nde meydana gelen saldırılarla ilgili bilgileri aktardı.
İsrail saldırıları neticesinde, >Sur kentine bağlı Sarife beldesinde 3, Sayda kentine bağlı Seksekiyye beldesinde 7 kişi yaşamını yitirdi ve 7 kişi yaralandı. Ayrıca, Nebatiye kentine bağlı Bint Cübeyl bölgesindeki Şakra, Burc Kalaviye ve Yater beldeleri de isabet aldı; Burc Kalaviye'deki saldırıda 3, Yater'deki saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybetti.
Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nin batı kesiminde gerçekleştirilen bir saldırıda ise 3 kişi yaşamını yitirdi.
Ayrıca, İsrail savaş uçakları, Nebatiye'ye bağlı Beyad bölgesinde yer alan tarihi bir camiyi hedef alarak yıkıma uğrattı. Nebatiye'nin Ensar ve Kefr Rumman bölgeleri de birçok kez saldırılara maruz kaldı.
Israil ordusunun, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana süren kontrollü çatışmalarda ve özellikle 23 Eylül’den itibaren Lübnan'ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği yüzlerce hava saldırısında, Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 3 bin 243 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam, 194'ü çocuk ve 621'i kadın olmak üzere toplamda 14 bin 134 yaralı olduğu bilgisini içeriyor.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.