İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı son olarak 14 artarak 3 bin 558 oldu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılara dair güncel bilgileri paylaştı.
Dün, İsrail ordusunun Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti ve 87 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, saldırılar sonucunda yaşamını yitirenlerin 902'sinin kadın ve çocuk, 214'ünün sağlık çalışanı olduğu belirtildi. Ayrıca, yaralı sayısının 15 bin 123 olduğu kaydedildi.
Hizbullah ile 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar kapsamında, İsrail ordusu 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirmişti. 30 Eylül'de ise, İsrail'in güney Lübnan'daki Hizbullah altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırıları başlattığı bildirildi.
Bombardımanlar nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişinin yerinden olduğu tahmin ediliyor. Özellikle ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru bir göç dalgası yaşanmakta. Lübnan hükümeti, yerinden edilen kişilerin 610 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.