DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.772.640,96 -0,14%

İsrail'in Lübnan'a Saldırıları: 17 Ölü, 9 Yaralı

İsrail'in Lübnan'ın güney ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetti, en az 9 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 01.11.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 01.11.2024 17:33

İsrail'in Lübnan'a Saldırıları: 17 Ölü, 9 Yaralı

İsrail Ordusunun Saldırıları Sonrasında Can Kaybı Arttı

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında 17 kişinin hayatını kaybettiği, en az 9 kişinin ise yaralandığı bildirilmiştir.

Baalbek'teki Saldırılar Can Alıyor

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu, Baalbek'e bağlı Emhez kasabasında bir eve hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi.

Bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları hâlâ devam etmektedir.

Tariya'da Bir Diğer Saldırı

İsrail ordusunun Baalbek'e bağlı Tariya kasabasında gerçekleştirdiği hava saldırısında ise 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı pénçelenmiştir. Saldırının ardından evde çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür.

Cebel-i Lübnan'da Yaşananlar

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun geçen akşam Kamatiya kasabasına düzenlediği saldırıda 3 kişinin ölü, 5 kişinin yaralı olduğu ifade edilmiştir. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasına sebep olmaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı