
İsrail ordusunun sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 43 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Sağlık kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırılar özellikle Kadın ve çocukların da bulunduğu sivillere yönelik gerçekleştirildi.
Han Yunus ve Çevresindeki Saldırılar
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, Filistinli Ebu Hatır ailesine ait evin hedef alınması sonucu 4 kişi öldü. Ayrıca, zorla yerinden edilenlerin kaldığı bir çadıra düzenlenen bombardımanda ise Ebu Semra ailesinden en az 6 kişi hayatını kaybetti.
Han Yunus'taki bir oto tamirhanesi ile El-Attar bölgesine düzenlenen saldırılarda ise ikisi çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Filistin el-Yevm televizyonu muhabiri Muhammed Mansur da ailesi ile birlikte bir apartman dairesinde hayatını kaybetti.
Orta Gazze'deki Saldırılar
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda düzenlediği saldırıda 2 kadına hayatını kaybettirdi. Kamp içine yerleşen zorla yerinden edilen Filistinlilerin çadırı da bombalanarak, bir çocuk dahil 4 Filistinli öldürüldü.
Kuzey Gazze'de Yoğun Saldırılar
Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde hava saldırıları sonucu 4 Filistinli hayatını kaybetti. Bunun dışında Cibaliya'da da çeşitli bombardımanlar gerçekleştirildi ve birçok yaralı ortaya çıktı.
İsrail ordusu, 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı saldırılarına yeniden başlamıştı. Şu ana kadar gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi, yaralı sayısı ise giderek artıyor.