Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail’in Gazze katliamı: Şifa Hastanesi bombalandı, onlarca Filistinli öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze’deki en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi’ne saldırdı. Saldırıda, hastaneye sığınan Filistinlilerden onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 16:54
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 16:54

İsrail’in Gazze katliamı: Şifa Hastanesi bombalandı, onlarca Filistinli öldü

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, Gazze’nin batısında bulunan Şifa Hastanesi’ni hedef aldı. Savaş uçakları ve tanklarla yapılan saldırıda, hastanede tedavi gören veya barınan Filistinlilerden onlarca kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in hastaneleri ve sağlık merkezlerini hedef almasını, Gazze’deki sağlık sektörünü tasfiye etme ve çökertme politikasının bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 70. gününde şiddetlenerek devam ediyor

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. İsrail ordusu, Gazze’de sivil yerleşim yerlerini, okulları, camileri, hastaneleri ve sağlık merkezlerini bombalıyor. Saldırılarda, 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere 18 bin 800 kişi hayatını kaybetti, 51 bin kişi yaralandı. Gazze’de altyapı ve sağlık sistemi de büyük ölçüde tahrip oldu. Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinli ise abluka altında zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

gazze

ŞİFA HASTANESİ, GAZZE’DEKİ EN BÜYÜK SAĞLIK MERKEZİ

Şifa Hastanesi, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi olarak hizmet veriyor. Hastane, Gazze’nin doğu ve kuzey bölgelerinden evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Filistinliye kapılarını açtı. Hastanede, savaş nedeniyle yaralanan veya hastalanan binlerce kişi tedavi görüyor. Hastane, aynı zamanda Gazze’deki tek cerrahi merkez olarak da önem taşıyor.

İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİ’Nİ BOMBALADI

İsrail ordusu, Gazze’nin batısında bulunan Şifa Hastanesi’ne saldırdı. Savaş uçakları ve tanklarla yapılan saldırıda, hastanenin cerrahi bölümü, kapısı ve avlusu hedef alındı.

Saldırıda, hastanede tedavi gören veya barınan Filistinlilerden onlarca kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Saldırıda, hastanede çalışan sağlık personeli de zarar gördü. Saldırı sonrası hastanede büyük bir panik ve kaos yaşandı. Hastanede bulunan yaralı ve hastalar, başka hastanelere nakledilmeye çalışıldı.

gazze

GAZZE’DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI, İSRAİL’İ KINADI

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırısını kınadı.

Kudra, “İsrail’in hastaneleri ve sağlık merkezlerini hedef alması, Gazze’deki sağlık sektörünü tasfiye etme ve çökertme politikasının bir parçası. İsrail, Gazze’deki yaralı ve hastaların tedavisini engellemek, sağlık personelini öldürmek ve yaralamak için her türlü suçu işliyor. İsrail, uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayıyor.” dedi.