İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gerçekleştirilen bir hava saldırısında 6 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirilmektedir.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ilk saldırı Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alarak gerçekleştirildi. Bu saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.
İkinci bir saldırı ise Beyt Lahiya kentindeki bir eve yapıldı ve burada da 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.
İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırıları 5 Ekim tarihi itibariyle yoğun hava bombardımanları ile başlamış, 6 Ekim itibariyle ise kara saldırıları ile devam etmiştir.
Bu süreçte, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırıları artarken, aynı zamanda bölgeye yardım girişleri de engellenmekte, bu da açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların artmasına yol açmaktadır. Böylece, yaşananlar bir soykırım olarak nitelendirilmektedir.