DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.822.539,83 0,61%

İsrail'in Bender Abbas'a Hava Saldırıları: İHA ve Silah Depoları Hedef Alındı

İsrail, Bender Abbas'taki İran'a ait İHA ve silah depolarına hava saldırıları düzenlediklerini iddia etti.

Yayın Tarihi: 21.06.2025 22:56
Güncelleme Tarihi: 21.06.2025 22:56

İsrail'in Bender Abbas'a Hava Saldırıları: İHA ve Silah Depoları Hedef Alındı

İsrail ordusu, İran'ın güneyindeki Bender Abbas kentine hava saldırıları düzenlediğini öne sürdü. Ordudan yapılan açıklamada, söz konusu saldırılarda ülkenin güneyindeki liman kenti Bender Abbas'ta bulunan insansız hava aracı (İHA) depolarının hedef alındığı bildirildi.

Bunların yanı sıra, İHA depolarının yanı sıra silah depolarının da vurulduğu ifade edildi. İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında bu hafta İran'dan 1000'den fazla İHA fırlatma girişiminin olduğunu, bunlardan yalnızca birkaçının İsrail hava sahasına girebildiğini savundu.

Defrin, İran'dan atılan İHA'ların yaklaşık 950 kadarının Israel'e ulaşmadan düşürüldüğünü iddia ederek, "Bu eşi, benzeri görülmemiş bir başarı" dedi. Sözcü, İsrail'in hava saldırılarıyla İran ordusuna ait 3 F-14 savaş uçağını imha ettiğini de belirtti.

İsrail'in İran'a yönelik bu şiddetli saldırılar, 13 Haziran'da başlamıştı. Bu tarihte İran'ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler de dahil olmak üzere ordunun üst komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenlendi. Açıklamalara göre, İran'da yapılan saldırılarda Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti.

İran Sağlık Bakanlığı, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında sivil can kaybının 430'u bulduğunu, yaralı sayısının ise 3 bin 500'ü aştığını açıkladı. Ayrıca, İran ordusunun İsrail'e balistik füzelerle yaptığı misillemede 25 kişinin öldüğü ve 2 bin 517 kişinin yaralandığı kaydedildi. Bu süreçte Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke, İsrail'i kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı