İsrail hükümeti, 400 bin yedek askeri orduya çağırma yetkisi veren kararı onayladı. Bu karar, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından geldi. 29 Mayıs'a kadar geçerli olacak bu yetki, mevcut durumda İsrail ordusuna daha önce verilmiş olan 320 bin yedek askerin çağırma yetkisinin sona ermesinin ardından alındı.
İsrail'in Kanal 12 televizyonu, hükümetin bu sabahki toplantısında alınan karara ilişkin metni paylaşarak, “Hükümet bu sabah 400 bin yedek askerin daha orduya çağrılabilmesini onayladı” şeklinde bilgi verdi.
Öte yandan, Kanal 14 televizyonuna göre, Gazze'ye düzenlenecek yeni saldırılara hazırlık olarak bu seferberlik çağrısı yapılacak. Hükümetin, 2025 yılının da 2024'e benzer şekilde savaş yılı olabileceği uyarısından hareketle bu kararın alınması gerektiği ifade edildi. Hükümetin içindeki bazı önerilerde, geçici ateşkeslere rağmen bölgede süregelen istikrarsızlıkların etkisini de göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.