Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

İsrail Hamas ile esir takası anlaşması için görüşme yapacak!

İsrail devlet televizyonu KAN, yeni bir haberinde esir takası anlaşması yapılacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 15:01

İsrail Hamas ile esir takası anlaşması için görüşme yapacak!

Alınan yeni haberlerde İsrail Savaş Konseyi ile İsrail Siyasi ve Güvenlik Bakanları Konseyi'nin Hamas ile esir takası konusunda görüşme yapacağı öğrenildi. Takas anlaşmasına yönelik yeni hükümlerin tartışılacağını bildiren KAN, esir değişimine dair ana hatların ve Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kentine olası askeri operasyonu görüşmek üzere toplanacağı belirlendi. Yeni girişimin ise İsrail ordusunun dış istihbarat teşkilatı Mossad ile iç güvenlik teşkilatı Şabak (Şin-Bet) tarafından hazırlanacağı bildirildi. 

KAN’ın haberine göre kaçırılanların geri getirilmesine ilişkin dün Mısır Kahire’de toplantıda tartışıldığına dikkat çekildi. Alınan bilgiler kapsamında dün İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile İç Güvenlik Teşkilatı Şabak Direktörü Ronen Bar, Kahire’deki toplantıda konuyu görüştü. İsrail’in Walla isimli haber sitesi ise ismini açıklamadığı üst düzey yetkiliye dayandırdığı yeni bir haberinde kaçırılan İsraillilerin salıverilmesine yönelik anlaşma yapacağını öne sürdü. 

İsrail’in iç tartışmaları olduğuna dikkat çekilen haberde, Hamas ya da arabulucular tarafından henüz teklif olmadığı da kaydedildi. Tel Aviv yönetimi saldırıların bitirilmesini, Gazze Şeridi’nden çekilmeyi ve Filistinlilerin Gazze Şeridi’ne dönmesi taleplerini kabul etmediğinden, görüşmeler de henüz sonuçlanmış değil.