İsrail güçleri Nablus Eski Şehir'i kuşattı
İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine düzenlenen baskında, görgü tanıklarının bildirdiğine göre İsrail askerleri kentin Eski Şehir bölümünü kuşattı. Operasyon sırasında kente takviye birlikler sevk edildi.
Görgü tanıkları, askerlerin bölge sakinlerini evlerinden çıkmaya zorladığını ve boşaltılan bazı konutların askeri karargâha çevrildiğini aktardı. Ayrıca kentteki bazı mahallelerde İsrail güçlerinin evlerde arama faaliyetleri yürüttüğü bildirildi.
Diğer kentlerde eş zamanlı operasyonlar
İsrail ordusu aynı sabah içinde El Halil, Beytullahim ve Kalkilya kentlerine de baskınlar düzenledi; bu operasyonlarda bazı Filistinlilerin gözaltına alındığı bildirildi.
Bölgesel bağlam ve gözaltı verileri
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşandığı kaydediliyor. Resmi olmayan derlemelere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 18 bin 500'ü geçerken; İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında en az 10 bin 16 kişi hayatını kaybetti.
Mevcut operasyonlar hakkında bağımsız doğrulamaları sınırlı kaynaklara dayanan görgü tanıklarının ifadeleri temel alıyor; olayların seyrine ilişkin resmi askeri açıklamalar henüz geniş kapsamlı şekilde paylaşılmadı.
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışma yaşandı. İsrail askerlerinin gaz bombası ve gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği Filistinliler zırhlı araçlara taş atarak karşılık verdi.