İsrail güçleri güvenli ilan ettikleri bölgede kıyım yaptı!

İsrail güçlerinin 7 Mayıs tarihinde Refah’a başlattığı saldırıların ardından Filistinli sivillerin Han Yunus’a taşınmasını emretmişti. Bu sırada da El Mevasi bölgesi güvenli bölge ilan edilirken bugün, güvenli bölgede kıyım yapıldığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 13.07.2024 12:59
Güncelleme Tarihi: 13.07.2024 12:59

İsrail güçleri güvenli ilan ettikleri bölgede kıyım yaptı!

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi’nden gelen yeni haberlerde İsrail’in güvenli olduğunu ilan ettiği El-Mevasi bölgesine saldırı düzenlediği öğrenildi. Saldırılarda en az 50 kişinin öldüğü bilgisi paylaşılırken, onlarca yaralı olduğu da aktarıldı. Saldırıda yaralanan 90’dan fazla sivilin Nasır Hastanesi’ne ulaştırıldığı ve tedavi altına alındığı da bildirildi. 

İsrail ordu radyosundan gelen ve askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, saldırıda en az bir üst düzey Hamas yetkilisinin hedef alındığı da aktarıldı. Ancak aktarılan bilgi henüz doğrulanmadı. Al Jazeera Gazze ekibi tarafından aktarılanlara göre İsrail’in düzenlediği baskınlarda El-Mevasi bölgesindeki bir evin hedef alındığı vurgulandı. 

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab