Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,33 -0,49%
EURO
34,81 -0,19%
ALTIN
2.397,84 -0,53%

İsrail gerilimi tırmandırdı! İran'a içeriden misilleme saldırısı başlatıldı

ABD medyasından gelen haberlerde İsrail’in İran’a misilleme saldırısında bulunduğu duyuruldu!

Yayın Tarihi: 19.04.2024 09:41
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 09:41

İsrail gerilimi tırmandırdı! İran'a içeriden misilleme saldırısı başlatıldı

Alınan yeni bilgilerde gelecek haftalarda misilleme yapması beklenen İsrail’in yaklaşık 4-5 saat kadar önce İran’a saldırdığı öğrenildi! İran Devlet Televizyonu’nda yapılan haberlerde, hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve 3 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini aktardı. Ayrıca İran’daki tüm uçuşların askıya alındığı da duyuruldu. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Deliriyan ise İHA’ların kısa menzilli olduğunu ve sınır ötesinden ateşlenemeyeceğini vurguladı. İran içinden ateşleme yapılmış olabileceğini kaydeden Deliriyan’ın dışında ABD’li yetkililere dayandırılan haberler de basında gündem oldu. 

ABD’li yetkililere dayandırılan haberlerde, İsrail’in İran’ın içinde bazı noktaları füze yardımıyla vurduğu öğrenildi. ABD’li yetkiler ise durumu “yalnızca İran değil, Suriye ve Irak’a da hedef alınan noktalar oldu” şeklinde açıkladı. 

Füze saldırısı yapılmamış! 

İranlı yetkililerden alınan bilgilerle derlenen haberlerde ise İran’a karşı bir füze saldırısı olmadığı belirtildi. İranlı yetkililer küçük bir saldırı olduğunu ve püskürtüldüğünü ifade etti. İran’ın hava savunma sisteminin aktivasyonu ile herhangi bir zarar görüşmediği aktarıldı. 

ABD açıkladı! İsrail vuracağını önceden bildirmiş… 

Bir diğer yandan İranlı yetkililerin verdiği bilgilere göre dün, ABD ve İsrail Refah operasyonuna dair bir toplantı gerçekleştirdi. Hatta öyle ki toplantıda İsrail’in 24 ya da 48 saat içinde İran’ı vuracağı ABD’ye bildirildi…

Başkan Joe Biden yönetimi ise İsrail’in İran saldırısına yeşil ışık yakmadığını ve kapsamlı bir çatışma istemediğinin altını çizdi. İranlı yetkililer ise İran’a yönelik sınırlı bir karşı saldırı gerçekleştirileceğini Perşembe günü haber verildiği, ABD’nin de bu saldırıyı desteklemediğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’dan ise herhangi bir doğrulama gelmedi.