İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Kara Saldırılarını Refah Kentine Doğru Genişletti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara saldırılarını Refah kentine doğru genişlettiğini açıkladı. Son gelişmelerde birçok kayıplar meydana geldi.

Yayın Tarihi: 21.03.2025 01:07
Güncelleme Tarihi: 21.03.2025 01:07

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Kara Saldırılarını Refah Kentine Doğru Genişletti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği kara saldırılarını bölgenin güneydeki Refah kentine doğru genişlettiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, birliklerin Refah kentinin Şabura bölgesi'nde saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

Öte yandan, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerinde kara saldırılarına devam ettiği de ifade edildi. 18 Mart'ta yeniden başlatılan şiddetli saldırılarda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde, özellikle Han Yunus ve Refah kentlerinde düzenlediği operasyonlar sırasında, çocukların da bulunduğu en az 10 Filistinli yaşamını yitirmiştir.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin güneyindeki Şabura bölgesinde, İsrail ordusunun ateş açması sonucu Uday Ebu Umre isimli bir Filistinli hayatını kaybetmiştir.

İsrail ordusu, 19 Ocak'ta uygulanan ateşkesi bozarak, 18 Mart'tan itibaren Gazze Şeridi'ne yeniden şiddetli saldırılar başlatmıştır. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, Israil'in son üç günde sürdürdüğü saldırılarda en az 710 Filistinli hayatını kaybetmiş, 900'den fazla kişi yaralanmıştır. 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 49 bin 617’ye, yaralı sayısının ise 112 bin 950’ye yükseldiği bildirilmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı