İsrail Dışişleri Bakanı Saar'dan AB Komisyonu'nun Yaptırım Önerisine Tepki
AB'nin ticari imtiyazları askıya alma ve yetkililere yaptırım teklifine ilişkin açıklama
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Avrupa Birliği Komisyonu'nun üye ülkelere İsrail mallarına uygulanan ticari imtiyazların askıya alınması ve İsrailli yetkililere yaptırım uygulanmasına ilişkin teklifine sosyal medya platformu X üzerinden yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.
Saar, Komisyon'un teklifini ahlaki ve siyasi açıdan çarpık olarak nitelendirdi ve söz konusu adımların uygulanmasının Avrupa'ya zarar vereceğini savundu.
Bakan, teklifin uygulanmaması çağrısında bulunarak, İsrail'e karşı atılacak adımlara karşılık verileceğini bildirdi.
Avrupa Birliği Komisyonu, Gazze Şeridi'ndeki operasyonlar nedeniyle üye ülkelere İsrail mallarına uygulanan ticari imtiyazların askıya alınmasını ve bazı İsrailli yetkililere yaptırım uygulanmasını teklif etmişti.
Bu açıklama, Komisyon'un önerisi ile Tel Aviv yönetiminin tepkisini doğrudan karşı karşıya getiriyor ve önerinin uygulanıp uygulanmaması yönünde diplomatik bir tartışma başlatıyor.