İsrail'den ABD-İran mutabakatına rağmen Lübnan’a saldırı: 18 ölü, 33 yaralı

İsrail'in Nebatiye'ye gece düzenlediği saldırılarda 18 kişi öldü, 33 kişi yaralandı; saldırılar ABD ile İran arasındaki mutabakata rağmen sürdü.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 10:18
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 10:22

İsrail'den ABD-İran mutabakatına rağmen Lübnan’a saldırı: 18 ölü, 33 yaralı

İsrail'in Nebatiye bölgesine saldırıları 18 can kaybına yol açtı

İsrail ordusunun, ABD ile İran arasındaki varılan mutabakata rağmen gece saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye bölgesine düzenlediği saldırılar sonucunda 18 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Olayla ilgili bilgiler Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından aktarıldı.

Can kaybı ve yaralanma dağılımı

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre saldırıların sabah saatlerine kadar sürmesi sonucu kaydedilen can kaybı ve yaralanmalar şu biçimde bildirildi: Harouf'ta 7 can kaybı, 10 yaralı; Doueir'de 3 can kaybı; Sharqieh'te 3 can kaybı ve 2 yaralı; Abbasieh'te 1 can kaybı; Qatrani'de 2 can kaybı ve 2 yaralı; Jebchit'te 2 can kaybı; Qaqaiet al-Jisr'de 2 yaralı; Nebatiye şehrinde 2 yaralı; Kfarsir'de 4 yaralı; Adchit'te 2 yaralı; Haboush'ta 9 yaralı.

İsrail'in açıklaması ve mutabakatın kapsamı

İsrail ordusu yaptığı açıklamada gece boyunca Lübnan'ın güneyine çok sayıda saldırı düzenlediklerini belirterek bunun Hizbullah'ın "ateşkesi defalarca ihlal etmesine" bir karşılık olduğunu iddia etti.

ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat zaptı ise, bildirildiği şekilde, Lübnan da dahil olmak üzere tüm cephelerdeki çatışmalara son verilmesini ve tarafların Lübnan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı göstermesini içeriyor. Ancak İsrail'in saldırıları bu çerçevede de devam etti.

İsrail ordusunun ABD ile İran arasındaki varılan mutabakata rağmen Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye...

İsrail ordusunun ABD ile İran arasındaki varılan mutabakata rağmen Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye bölgesine gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 18 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.