İsrail polisinin, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ofisinde görev yapmış 5 eski çalışana yasa dışı silah ruhsatı dağıttıkları iddiasıyla soruşturma başlattığı bildirildi. İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberine göre, polisin yolsuzluk suçlarıyla mücadele için kurulan Lahav 433 birimi, Ulusal Güvenlik Bakanlığı çalışanları ve 5 eski personel hakkında yetkisiz silah ruhsatı dağıtma iddialarını kapsamlı bir şekilde araştırıyor.
Söz konusu şüpheliler, 7 Ekim 2023 sonrası silah ruhsatı taleplerinde yaşanan yoğunluk döneminde Ben-Gvir tarafından istihdam edilmişti. Bu iddialar, Ben-Gvir'in soruşturma dolayısıyla başsavcı Gali Baharav-Miara’ya karşı yaptığı sert eleştirilerle gündeme geldi.
Ben-Gvir, X sosyal medya platformunda, Başsavcıyı siyasi çıkarları doğrultusunda hareket etmekle ve sağcı hükümete karşı darbe yapmaya çalışmakla suçlayarak, Miara'nın görevden alınmasını talep etti. Ben-Gvir, 18 Kasım'da yaptığı açıklamada, sivillere silah ruhsatı dağıtma politikasının kendisine karşı uydurma davalar açmasına neden olduğunu belirtti.
Ulusal Güvenlik Bakanlığı, 7 Ekim'den bugüne kadar 100 bin İsrailliye silah ruhsatı verildiğini duyurdu. Ancak İsrail basınında, daha önce binlerce silah ruhsatının yasa dışı olarak verildiğine dair haberler de yer almaktaydı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.