Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Cumhurbaşkanı: Gazze’de yeni bir ateşkese hazırız

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın elinde tuttuğu İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yeni bir “insani ara” önerisinde bulundu. Herzog, Gazze’ye giren insani yardım tırlarının sayısının da üç katına çıkabileceğini söyledi. Hamas'tan yapılan açıklamada ise "Savaşı sonlandıracak girişimlere hazırız. Savaş devam ederken rehine takası için müzakere olmayacak" denildi.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 18:08
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 18:40

İsrail Cumhurbaşkanı: Gazze’de yeni bir ateşkese hazırız

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail’de görev yapan yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği toplantıda, Gazze Şeridi’ndeki son durum ve İsrail ile Hamas arasındaki ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi’nde yaşanan insani krize çözüm bulmak için yeni bir ateşkese hazır olduklarını söyledi.

Herzog, İsrail’deki yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya gelerek Gazze’de devam eden saldırılara ilişkin görüşmeler yaptığını belirtti.

İsrail’in Gazze’ye hava saldırılarıyla 20 bin civarında insanın öldürüldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı bölgeye insani yardımın artması için çaba gösterdiğini ifade eden Herzog, son iki haftada BM ve diğer uluslararası kuruluşlar aracılığıyla Gazze’ye günde 100 ila 125 arasında insani yardım tırının girdiğini kaydetti.

Herzog, son iki haftada BM ve diğer uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze’ye günde 100 ila 125 arasında insani yardım tırının girdiğini söyleyerek bunun 3 katına çıkarılabileceğini aktardı.

İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatının olup olmayacağına dair de açıklama yapan Herzog, “İsrail’in, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla yeni bir ‘insani duraklamaya’ ve ilave insani yardımına hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” dedi.

Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışma, Filistinlilerin haklarını savunan Hamas ile İsrail’in egemenliği iddia eden İsrailli güçler arasındaki gerilimi arttırmıştır. İki taraf da geçici ateşkes anlaşması imzalamış ancak uygulanması konusunda sorunlar yaşanmaktadır.

HAMAS'TAN REHİNE TAKASI AÇIKLAMASI

Hamas'tan yapılan açıklamada "Savaşı sonlandıracak girişimlere hazırız. Savaş devam ederken rehine takası için müzakere olmayacak" denildi.