Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,4 -0,15%
EURO
34,82 0,18%
ALTIN
2.427,9 0,06%

İsrail bugün de sivillere ve camilere saldırdı!

İsrail ordusundan gelen yeni bir haberde Gazze Şeridi’nde yer alan camilerin ve sivil yerleşim alanlarının tekrar hedef haline geldiği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 16:10

İsrail bugün de sivillere ve camilere saldırdı!

Gazze Şeridi’nin kuzeyine girip yerle bir etmeye başlayan İsrail güçleri, camilere ve sivillere saldırdı. Hava saldırısı düzenleyen İsrail güçleri, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okulu kuşattı. Aralarında çocukların da bulunduğu sivilleri alıkoyan İsrail güçleri, en az 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Görgü tanıkları tarafından aktarılan bilgilere göre İsrail akeri uçakları, sabah saatleri itibarıyla yoğun top atışlarına başladı. Cibaliya’nın doğusu ile Beyt Lahiya kasabasının kuzeyi ile Beyt Hatun kasabasının doğusuna giren İsrail’in, okuldaki tüm erkekleri tek tek dışarı çıkararak soyunmalarını istediği aktarıldı. Mehdiye eş-Şeya’da bir okulun arkasında soruşturma merkezi kuran İsrail askerleri, soyunmasını istediği askerleri burada sorguladı. 

Askerlerin kadın ve çocukları da silah zoruyla sığınma merkezini terk etmeye zorladığı ve Beyt Hanun kasabasının dışına çıkarttıkları öğrenildi. 

Filistin’den açıklama geldi! 

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, İsrail askerlerinin Cibaliya kampında Şubede el-Fuhara Camii ve bitişiğinde bulunan Naci ailesinin evini bombaladığını duyurdu. Çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bilgisi paylaşılırken, Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyi ve Deyr el-Belah'a yoğun saldırıların devam ettiği vurgulandı. 

Sağlık kaynakları ise kamptaki saldırılar sonrası Selman Camisi ile İmam Hatibi İsa Mikdad’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Gazze’nin güney kesiminde ise İsrail uçaklarının Refah kendinin batısında yer alan Tel es-Sultan Mahallesi’ndeki bir evi daha hedef aldığı, burada da 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği öğrenildi.