DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,29 -0,16%
ALTIN
5.889,88 0,3%
BITCOIN
3.723.658,63 -1,54%

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Üç Evi Yıktı

İsrail güçleri, Batı Şeria'da 'ruhsatsız' olduğu gerekçesiyle üç Filistin evini yıktı.

Yayın Tarihi: 05.08.2024 12:42
Güncelleme Tarihi: 05.08.2024 12:42

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Üç Evi Yıktı

İsrail'in Batı Şeria'daki Yıkımları Devam Ediyor

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait üç evi yıktı. Bu yıkımların "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Cenin'de Yıkım Gerçekleşti

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri, Cenin kentinin kuzeydoğusundaki El-Celme beldesine baskın düzenledi. Celme Köy Meclisi Başkanı Rıdvan Şaban, olayla ilgili olarak, "Üç buldozer eşliğinde kasabaya giren İsrail güçleri, iki evi yıktı." şeklinde bilgi verdi.

Yıkılan Evler ve Sahipleri

Yıkılan evlerden biri, Cemal Ebu Ferha adlı bir Filistinliye ait olup 170 metrekare büyüklüğünde; diğeri ise Haşim Mahmud Ebu Ferha'ya ait ve 220 metrekare alan kaplı. Rıdvan Şaban, "Haşim Mahmud Ebu Ferha, yıkılan evini yeni döşemişti, evlenecek oğlu oturacaktı." diyerek durumu üzüntüyle ifade etti.

Beyt Cala'da Ek Yıkım

Olayın yanı sıra, görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri Beytüllahim kentinin batısındaki Beyt Cala kasabasında da 150 metrekarelik tek katlı bir evi yıktı. Yıkım öncesinde, Filistinlilerin eşyalarını almalarına da izin verilmediği kaydedildi.

Yıkım Politikası ve Artan Baskılar

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, Filistinlilere ait evleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmaya devam ediyor. Temmuz 2023'te, 135 ev ve tesisin yıkıldığı bildirildi. Ayrıca, Filistin resmi verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında, 318 yapının daha yıkıldığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı saldırılardan bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılardaki artış dikkat çekiyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı