DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.781.483,06 1,68%

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Arazilere El Koydu

İsrail, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde 6 dönüm Filistin arazisine el koyarak yerleşim alanını genişletmeyi planlıyor.

Yayın Tarihi: 08.07.2025 21:48
Güncelleme Tarihi: 08.07.2025 21:48

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere Ait Arazilere El Koydu

İsrail, Filistin Arazilerine El Koyma İddiasıyla Gündemde

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, Filistinlilere ait 6 dönümlük araziye el koyduğu bildirildi. Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarıyla Mücadele Heyeti Temsilcisi Hasan Bureyce, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Arazinin Alınma Sebepleri

Bureyce, İsrail güçlerinin Beytüllahim'e bağlı Hıdır beldesinde bulunan bu araziyi, bölgedeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimini genişletmek amacıyla aldığını belirtti. Bunun yanı sıra, daha önce de aynı yerleşim birimi için 100 dönümlük tarım arazisinin gasbedildiğini vurguladı.

Bölgedeki Artan Gerginlik

Bureyce, bu tür eylemlerin, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin bölge sakinlerine yönelik saldırılarını da artırabileceği hususunda endişelerini dile getirdi.

Artan Saldırılar

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 itibarıyla başlattığı saldırılar sonrasında, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda önemli bir artış yaşandığı bildiriliyor. Bu süreçte, İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırılarında 167'si çocuk olmak üzere toplam 991 Filistinli yaşamını yitirirken, yaklaşık 7 bin kişi de yaralandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı