İsrail Askerleri Batı Şeria'da Gözaltılar Gerçekleştiriyor
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerinde düzenlediği baskınlar sırasında, aralarında iki çocuk, bir üniversite öğrencisi ve eski tutukluların bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Bu durum, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ortak açıklama ile duyuruldu.
Baskınlar ve Gözaltılar
Açıklamada, İsrail ordusunun Beytüllahim, Nablus, El Halil, Kudüs ve Ramallah gibi kentlerde başlattığı baskınların aralıksız sürdüğü ifade edildi. Baskınlar sırasında, Filistinlilerin evlerinin tahrip edildiği ve gözaltına alınan kişilerin yanı sıra ailelerinin de fiziki saldırılara maruz kaldığı belirtiliyor.
Artan Gözaltı Sayıları
Özellikle 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinli sayısının 12 bin 100'ü geçtiği bildiriliyor. Bu tarih itibarıyla, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlattığı dönemde, Filistinlilere yönelik gözaltı ve saldırı sayılarında belirgin bir artış gözlemleniyor.
Kayıplar ve Son Durum
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te süregelen çatışmalar sonucunda, 7 Ekim 2023'ten bu yana 167'si çocuk olmak üzere toplamda 813 Filistinli hayatını kaybetti. Bu tragik olaylar, bölgede devam eden gerilim ve insani krizlerin en çarpıcı örneklerinden birini oluşturuyor.