İsrail Askeri Araçları Minibüse Çarptı
İsrail ordusuna ait askeri araçların, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentinde, Filistinli hacıları taşıyan bir minibüse kasten çarptığı bildirildi. Olay, Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından detaylandırıldı.
Habere göre, askeri araçlar Cenin kentinde valilik önünden Batı Şeria ile Ürdün arasındaki Kerame Sınır Kapısı’na doğru hareket etmeye hazırlanan hacıları taşıyan otobüse çarptı. Olayda yaralanan olmadı ancak minibüs hasar gördü.
Yetkililerden Açıklama
Cenin kenti Vali Yardımcısı Mansur Sadi, olayla ilgili olarak, "İşgal güçlerine ait askeri araçlar, otobüs valilik meydanında durduğu sırada, kasten ve doğrudan hacıları taşıyan otobüse çarptı. Otobüste şehit ve yaralı ailelerine mensup, çoğu yaşlı ve bazıları kronik hastalıklardan muzdarip hacılar bulunuyordu. Bu durum halk arasında korku ve panik yarattı," ifadelerini kullandı.
Batı Şeria’dan seyahat eden Filistinliler, gidiş ve dönüş yolculuklarında Ürdün havaalanlarını kullanmaktadır.
Gözaltılar Devam Ediyor
Ayrıca, İsrail güçleri Cenin kenti batısındaki Sile Harisiye beldesinde evine baskın düzenlediği Filistinli Samir Ceradat'ı ve Tulkerim kentinin doğusundaki Anabta beldesinde evine baskın düzenleyerek Deyana Galib Mezid (24) adlı bir genç kadını gözaltına aldı.