DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,96 -0,03%
BITCOIN
3.772.430,04 -0,57%

İsrail, al-Nasiriyah saldırısında Kudüs Gücü mensubu Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari’nin öldürüldüğünü açıkladı

IDF, Lübnan'ın doğusundaki al-Nasiriyah saldırısında Kudüs Gücü üyesi Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari'nin öldürüldüğünü ve iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 18:56
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 18:56

İsrail, al-Nasiriyah saldırısında Kudüs Gücü mensubu Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari’nin öldürüldüğünü açıkladı

İsrail, al-Nasiriyah saldırısında Kudüs Gücü mensubu Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari’nin öldürüldüğünü açıkladı

Saldırı ve IDF açıklaması

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın doğusundaki al-Nasiriyah bölgesine düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü mensubu Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari’nin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Lübnanlı kaynaklar, yerel saat ile 14.30 sıralarında bir insansız hava aracının (İHA) bir otomobili hedef aldığı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. IDF, sosyal medya üzerinden aracın vurulma anının görüntülerini paylaştı ve saldırının Shin Bet ve IDF’in ortak çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirildiğini duyurdu.

Ateşkes geçmişi ve devam eden saldırılar

İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023’te başlayan ve 14 ay süren çatışmaların ardından 27 Kasım 2024’te ABD ve Fransa’nın arabuluculuğunda ateşkes ilan edilmişti. Buna rağmen IDF, "Hizbullah tehditlerini" ortadan kaldırma iddiasıyla Lübnan’a yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü bildiriyor.

Olayla ilgili açıklamalar ve paylaşılan görüntüler, bölgedeki gerilim ve ateşkesin uygulanmasına ilişkin soru işaretlerini tekrar gündeme getiriyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın doğusundaki al-Nasiriyah bölgesine yönelik hava...

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın doğusundaki al-Nasiriyah bölgesine yönelik hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü mensubu Hasan Mahmud Marshad El-Jawhari’nin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.