DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.844.461,27 0,04%

İsrail, ABD'nin Talebi Üzerine Suriye'ye Saldırıları Durduracak mı?

ABD'nin İsrail'den Suriye'nin güneyine yönelik saldırıları durdurmasını istediği iddia edildi. Tel Aviv'in bu talebe yanıtı merak ediliyor.

Yayın Tarihi: 16.07.2025 00:02
Güncelleme Tarihi: 16.07.2025 00:02

İsrail, ABD'nin Talebi Üzerine Suriye'ye Saldırıları Durduracak mı?

İsrail'in Suriye Saldırılarına Dair Yeni Gelişmeler

Son gelişmelere göre, İsrail'in, ABD'nin talebi üzerine Suriye'nin güneyine yönelik saldırılarını durdurma sözü verdiği iddia edildi. Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre, ABD'li bir kaynak, Washington'un Tel Aviv'den Suriye’deki saldırıları sonlandırmasını istediği ve bu talebe İsrail'in olumlu yanıt verdiğini belirtmiştir.

Süveyda'daki Çatışmalar ve Sonuçları

Öte yandan, Süveyda bölgesindeki çatışmalar, 13 Temmuz'da Dürzi grupların, Bedevi Arap aşiretlerine ait araçlara el koymasıyla başlamıştı. Taraflar arasındaki küçük çaplı silahlı çatışmaların ardından en az 30 kişi ölmüş ve 100 kişi yaralanmıştır. Bu gelişmeler üzerine, Savunma ve İçişleri Bakanlıkları bölgeye asker sevk etmiş, ancak konvoylara düzenlenen saldırılar sonucunda 18 asker hayatını kaybetmiş ve 9 asker rehin alınmıştır.

İsrail’in Cevabı ve Güvenlik Kaygıları

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye’nin güneyine yönelik saldırıların gerekçesi olarak “Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, İsrail kenarda durmayacak” ifadelerini kullanmıştır. Bu açıklamanın ardından, İsrail, Süveyda ili çevresinde Savunma ve İçişleri Bakanlığına ait birliklerin konvoylarına yönelik beş hava saldırısı gerçekleştirmiştir.

Ateşkes İlanı ve Gelecek Beklentileri

Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Merhef Ebu Kasra, bugün yaptığı açıklamada, Süveyda'da ateşkes ilan edildiğini açıklamıştır. Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye’ye yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirdiklerini belirterek, Şam yönetiminin tutumuna bağlı olarak saldırıları artırabileceklerini ifade etmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı