İspartalı biniciler Hırvatistan'da düzenlenecek Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

Isparta Atlı Spor Kulübü'nden Hüseyin Ege Özbek, Zeynep Barın ve Bade Ersun, 10-12 Ekim'de Hırvatistan Barban'da yapılacak Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Yayın Tarihi: 28.09.2025 18:01
Güncelleme Tarihi: 28.09.2025 18:01

İspartalı biniciler Hırvatistan'da düzenlenecek Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

İspartalı biniciler Hırvatistan'daki Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

İsparta Atlı Spor Kulübü sporcuları Hüseyin Ege Özbek, Zeynep Barın ve Bade Ersun, 10-12 Ekim'de Hırvatistan'ın Barban kentinde düzenlenmesi planlanan Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı adına yarışacak.

Katılacak atlar ve hazırlık süreci

Yarışa sporcular, Özbek'in "Sabah Güneşi", Barın'ın "Bahtiak" ve Ersun'un "Yayla Güzeli" adlı atlarıyla katılacak. Kulüp Başkanı Ümit Yeter, sporcuların uzun bir hazırlık sürecinden geçtiğini anlattı.

Yeter, sporcuların 2024-2025 yıllarında 20'den 100 kilometreye kadar farklı kategorilerde yarıştıklarını, hiç elenmeden bu seviyeye geldiklerini ve birincilik, ikincilik, üçüncülük dereceleri elde ettiklerini belirtti. Hazırlıklarının günlük 20-30 kilometre arazide antrenmanlarla sürdüğünü söyledi.

Başkanın ve sporcuların mesajları

İsparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Özellikle üç sporcumuzun Türkiye'yi temsilen Hırvatistan'a gitmeleri benim hayalimdi. Sporcularıma, Türkiye Binicilik Federasyonuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayalim gerçekleşmiş olacak, o yüzden çok mutluyum." dedi.

Yeter, haberi aldıklarında çok gurur duyduklarını da ifade etti.

Milli sporcu Zeynep Barın ise, "Şanlı bayrağımı dalgalandırmak benim için büyük bir onur. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım." ifadelerini kullandı.

Milli takıma seçilmenin kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden Hüseyin Ege Özbek ise Balkan Şampiyonası'nda İstiklal Marşı'nı okutmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Isparta Atlı Spor Kulübü sporcuları Hüseyin Ege Özbek (solda)  Zeynep Barın (sağda) ve Bade Ersun...

Isparta Atlı Spor Kulübü sporcuları Hüseyin Ege Özbek (solda) Zeynep Barın (sağda) ve Bade Ersun, Hırvatistan'da düzenlenecek Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda milli takım adına yarışacak.

Isparta Atlı Spor Kulübü sporcuları Hüseyin Ege Özbek (solda)  Zeynep Barın (sağda) ve Bade Ersun...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı