Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde Spor Coşkusu: 533 Sporcu 32 km'yi Tamamladı

Isparta'da Uluslararası Gül Festivali kapsamında düzenlenen koşu yarışlarında 533 sporcu 32 kilometrelik parkuru tamamladı; ödül töreninde Başkan Başdeğirmen ve 77 yaşındaki Ali Bıdı dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 14:33
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 15:07

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde Spor Coşkusu: 533 Sporcu 32 km'yi Tamamladı

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde Spor Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Türkiye'nin gül bahçesi olarak bilinen Isparta'da düzenlenen Uluslararası Gül Festivali kapsamında gerçekleştirilen spor etkinlikleri, festivalin üçüncü gününde yoğun ilgi topladı. Koşu yarışları her yaştan sporcunun katılımıyla gerçekleşti ve yarış sonrasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Yarışlar ve Antrenman Süreci

Festival kapsamındaki koşu yarışlarının başlangıç noktası Andık Deresi Bezirgan Şelalesi olarak belirlendi. Sporcular yarış öncesi antrenmanlarını yaptılar; antrenman sırasında Andık Deresi yanındaki dağın zirvesine serilen Türk Bayrağı dikkat çekti. Yarışın başlama sireniyle birlikte onlarca sporcu, Isparta'nın doğal güzellikleri eşliğinde dereceye girebilmek için mücadele etti.

Organizasyonun uzun parkurunda 32 kilometre mesafeyi tamamlayan sporcu sayısı 533 olarak kaydedildi.

Ödül Töreni ve Katılımcıların Açıklamaları

Yarışların ardından festival alanında düzenlenen ödül törenine Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen de katıldı. Başkan ve eşi, festival stantlarını ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti; alandaki çocuklar çiftle ilgilendi.

Ödül töreninde Başkan Başdeğirmen, 77 yaşındaki ve "demir adam" lakaplı Ali Bıdı ile bir süre sohbet etti. Ali Bıdı'nın birçok ödülü bulunduğu belirtilirken, Başkan Başdeğirmen 32 kilometrelik parkurdaki azmi için kendisine teşekkür etti.

Ali Bıdı organizasyonla ilgili şunları söyledi: "Nerede yarış, orada barış diyerek geliyorum. Bu organizasyonu düzenleyen başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yurt dışındaki bütün dostlarımı da buraya davet edeceğim. Herkese hayırlı günler diliyorum."

Başkan Başdeğirmen ise katılımla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "533 sporcumuz 32 kilometre koşu yarışını tamamladı. Değişik kategorilerde sporcularımız ödüllerini aldılar. İnşallah önümüzdeki sene çok daha fazla sporcumuzu burada ağırlamak istiyoruz. Ben dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıla tekrar sağlıklı bir şekilde bu müsabakalara sizleri bekliyoruz inşallah."

Tören kapsamında genel klasmanlarda ilk 10 sırayı alan sporculara hediyeler ve hediye çekleri takdim edildi. Ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırıldı.

TÜRKİYE’NİN GÜL BAHÇESİ OLARAK BİLİNEN ISPARTA’DA BU YIL BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANAN ULUSLARARASI...

TÜRKİYE’NİN GÜL BAHÇESİ OLARAK BİLİNEN ISPARTA’DA BU YIL BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANAN ULUSLARARASI GÜL FESTİVALİ, SPOR ETKİNLİKLERİYLE DE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. FESTİVAL KAPSAMINDA DÜZENLENEN KOŞU YARIŞLARI, HER YAŞTAN SPORCUNUN KATILIMIYLA BÜYÜK İLGİ GÖRÜRKEN, YARIŞLARIN ARDINDAN DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

ALİ BIDI VE ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!