Isparta'lı çift 27 günde Hatay'a ulaştı
Isparta'nın Senirkent ilçesinden yola çıkan ve emeklilik sonrası hobi olarak başladıkları bisiklet yolculuğunu 2016'dan bu yana tutkuyla sürdüren Mehmet Kırkıcı (70) ile Duygu Kırkıcı (59), bu yıl 7 Mayıs'ta Isparta'dan hareket ederek 27'nci günde Antakya (Hatay)'a ulaştı.
Yolculuk ve rota
Kırkıcı çifti, 2016'da başladıkları uzun soluklu Türkiye turlarında şehir şehir ilerleyerek ülkenin farklı bölgelerini bisikletle görmeyi hedefliyor. Bu yıl rotalarını Akdeniz sahili üzerine çizdiklerini belirten çift, Hatay'da bir gece konakladıktan sonra gece gündüz pedal çevirerek Gaziantep'e gitmek üzere yola devam etti. Seyahatlerinde sıklıkla köy yollarını tercih eden çift, planlarında Kilis üzerinden sınır hattını takip edip Gaziantep'e ulaşmak olduğunu aktardı.
Seyahat şekli ve pratik ihtiyaçlar
Mehmet Kırkıcı, 'Gidip görmediğimiz, suyunu içmediğimiz köy bizim değildir' anlayışıyla 10 yıldır Türkiye'yi bisikletle katettiklerini söyledi. Çift, ekipman olarak özel bisikletler, çadır ve uyku tulumu bulundurduklarını, günlük yaşam için en çok elektrik, su ve tuvalet ihtiyaçlarının ön plana çıktığını anlattı. Ayrıca zaman zaman tanıştıkları kişilerin evlerine davet edilerek misafir edildiklerini belirttiler.
Neden bisiklet?
Duygu Kırkıcı, 2016'da ilk pedalın ardından bisikletin bir hobi olmaktan öteye geçtiğini ifade ederek, 'Emekli olup hiçbir işe yaramamak değil de kendini böyle farklı hobilerle oyalamak derken bisikletin bize uygun olduğunu gördük' dedi. Çift, her yıl Anadolu'nun farklı bir noktasından yola çıkarak rotalarını belirlediklerini, Türkiye'yi ölmeden önce tanımayı amaçladıklarını vurguladı.
Günlük tempo ve öneriler
Mehmet Kırkıcı, günlük performansları hakkında 'Günde ortalama 4 saat civarında pedal çeviriyoruz' bilgisini paylaştı ve zorlukların yolculuğu engellemesine izin vermemek gerektiğini belirtti. Gençlere bisikletle ülkeyi keşfetmelerini tavsiye eden Kırkıcı, keyif alınan bir uğraşın düzenli sürdürüldüğünde profesyonel bir pratiğe dönüşebileceğini söyledi.
Çift, bu yıl Akdeniz sahilini tamamlamayı hedefliyor; bugünkü durakları sonrası rotalarını Güneydoğu Anadolu ve Orta Karadeniz dışında kalan diğer bölgelerle kıyaslayarak planlıyorlar.
TÜRKİYE'Yİ GEZEN 70 YAŞINDAKİ MEHMET KIRKICI İLE 59 YAŞINDAKİ EŞİ DUYGU KIRKICI, 27 GÜN SÜREN YOLCULUĞUN ARDINDAN HATAY'A ULAŞTI.