Isparta'dan 27 günde Hatay'a: Mehmet ve Duygu Kırkıcı'nın Bisikletle Akdeniz Turu

Isparta'dan 7 Mayıs'ta yola çıkan Mehmet (70) ve Duygu (59) Kırkıcı çifti, 27 günde Hatay'a ulaştı; Akdeniz sahilini çizerek Gaziantep'e doğru ilerliyor.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 09:09
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 09:13

Isparta'dan 27 günde Hatay'a: Mehmet ve Duygu Kırkıcı'nın Bisikletle Akdeniz Turu

Isparta'dan 27 günde Hatay'a ulaşan çift, Akdeniz sahilini çizmeyi sürdürüyor

İsparta'nın Senirkent ilçesinden yola çıkan 70 yaşındaki Mehmet Kırkıcı ile 59 yaşındaki Duygu Kırkıcı, 7 Mayıs'ta başlattıkları yolculuğun 27'nci gününde Hatay'a ulaştı. Çift, Hatay'da bir gece konakladıktan sonra Gaziantep'e gitmek üzere yoluna devam etti.

Yolculuğun başlangıcı ve motivasyon

Kırkıcı çifti, emeklilik sonrası hobi olarak başlayan bisiklet sürmeyi 2016 yılında bir tutkuya dönüştürdü. Kendilerine özel bisikletler edinen çift, ihtiyaç duyacakları eşyaları alarak Türkiye'yi gezmeye başladı ve aradan geçen 10 yılda şehir şehir tur attı.

Duygu Kırkıcı, 2016'da başlayan tutkunun ardından her yıl rotalarını belirleyip Anadolu'nun farklı bölgelerini bisikletle gezdiklerini belirtti. Bu yıl rotayı Akdeniz sahili üzerine çizdiklerini, Türkiye sınırları içinde sadece Güneydoğu Anadolu ve Orta Karadeniz'in kaldığını ifade etti. Çift, "Ölmeden önce ülkemizi tanımak istiyoruz" sözleriyle motivasyonlarını özetledi.

Rota, günlük rutin ve lojistik

Çift, Isparta'nın Senirkent'ten çıktıklarını ve şu anda Gaziantep'e doğru ilerlediklerini söyledi. Sınırdan Kilis üzerinden Gaziantep'e çıkmayı planladıklarını belirttiler. Bisikletleriyle gezerken çadır ve uyku tulumları taşıyor, temel ihtiyaç olarak elektrik ve suya ihtiyaç duyduklarını; en büyük zorluklardan birinin ise tuvalet olduğunu aktardılar.

Konaklama konusunda bazen bisikletçi arkadaşlarının davetleriyle konuk edildiklerini de belirten çift, günde ortalama 4 saat pedal çevirdiklerini söyledi. Mehmet Kırkıcı, "Gidip görmediğimiz, suyunu içmediğimiz köy bizim değildir" anlayışıyla köy yollarından Türkiye turu yaptıklarını ve Karadeniz sahilini çizdikten sonra şimdi Akdeniz sahilini tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Deneyim ve tavsiyeler

Kırkıcı çifti, bisiklet sürmenin kendilerine uygun bir hobi olduğunu, işin zorluklarına odaklanmanın yolculuğu engelleyeceğini; bunun yerine yaptıkları işten zevk almanın önemine vurgu yaptı. Gençlere bisikletle ülkeyi gezmelerini, farklı kültür ve coğrafyalarla tanışmalarını önerdiler.

Mehmet ve Duygu Kırkıcı, Türkiye'yi pedal çevirerek gezmeye devam edeceklerini, bu yıl Akdeniz hattını tamamladıktan sonra rotalarını belirleyeceklerini bildirdi.

Akdeniz sahillerini pedal çevirerek gezen çift 27 gün sonra Hatay'a ulaştı

Akdeniz sahillerini pedal çevirerek gezen çift 27 gün sonra Hatay'a ulaştı

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.